POSTOJEĆI KORISNICI

Dobrodošli . Prijavite se ovde.

Prijava2_rs

NOVI KORISNICI

Ukoliko niste korisnik Velpro Idea Internet kupovine, registrujte se ovde

Registriraj2_rs

Kažite nam

Malaslikakazitenam
Kažite nam

Društvena odgovornost u Mercator Grupi smatra se jednim od temelja našeg kontinuiranog razvoja. Podržavamo kulturu otvorenosti u skladu sa najvišim standardima poštenja i odgovornosti. U tom smislu, dajemo svim dobronamernim pojedincima mogućnost da nam diskretno prijave sve probleme, brige i zapažanja netransparentnog poslovanja ili spornih poslovnih radnji u Mercatoru.


Uprava društva usvojila je ažurirani dokument " Politika za promociju odgovornog i poštenog ponašanja", preuzmite dokument u kojem su jasno definisane procedure u vezi sa prijavom, zaštitom podataka, sprovođenjem prakse i definisanjem odgovrnosti i ovlašćenja uključenih u proces.Promocijom kulture otvorenosti želimo da sprečimo vršenje sporne poslovne prakse koja šteti Mercator Grupi. Garantujemo da će se sve prijave sprovoditi u strogoj tajnosti. Svim svesnim podnosiocima prijave pružićemo zaštitu od potencijalnih neprijatnosti (posebno: viktimizacija, uznemiravanje ili zastrašivanje). Odgovornim sprovođenjem i rešavanjem prijava želimo dodatno da podstaknemo etičko, moralno i pošteno ponašanje.

Prijava spornih radnji treba da bude izvršena iz dobre namere i bez ikakvog ličnog interesa koji bi mogli nastati iz iste, kao i kada podnosilac prijave ima čvrste razloge da veruje da je prijava osnovana. Ne mora se nužno svaka prijava podneta iz dobre namere ispostaviti kao istinita.

Kako prijaviti spornu praksu?

Prema ažuriranom dokumentu " Politika za promociju odgovornog i poštenog ponašanja", podnosilac prijavu može da podnese popunjavanjem:

Obrasca prijave preuzmite dokument

Popunjeni Obrazac prijave podnosilac može proslediti na dva načina:

1.Prijava Mercatoru:

a)elektronskim putem na e-mail: povejmo@mercator.si.

b)poštom na adresu: Poslovni sistem Mercator, d.d., NOTRANJA REVIZIJA, Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana, Slovenija, sa naznakom: STROGO ZAUPNO! NE ODPIRAJ!

2.Prijava nezavisnom spoljašnjem saradniku:

a)elektronskim putem na e-mail: povejmo.odvetnik@ceferin.si, s napomenom u naslovnoj poruci: SAZNAMO! Strogo poverljivo!

b)poštom na adresu: Odvetniška družba Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji o.p., d.o.o., Taborska cesta 13, 1290 Grosuplje, sa naznakom: POVEJMO! STROGO ZAUPNO! NE ODPIRAJ!

Obrazac nije neophodan za obradu prijave. Obrazac prijave služi kao pomoć podnosiocu prijave, koje podatke je potrebno upisati i na koja pitanja treba odgovoriti prilikom popunjavanja prijave.

Mercator će identitet podnosioca prijave čuvati u strogoj tajnosti. Identitet podnosioca prijave biće poznat jedino zaposlenima u Službi za internu reviziju Grupe Mercator, odnosno advokatskoj kancelariji, ukoliko se prijava podnese istoj.

Neka Mercatorove vrednosti budu i naše vrednosti. Zato ćemo zajedničkim snagama stvoriti okruženje koje će biti dobro za poštene i odgovorne ljude. Na taj način ćemo iz naše okoline eliminisati prevarante i proneverioce. Zato - Kažite nam!

Četvrtak 24.09.2020.
Index_povrataknapocetnu

Copyright Idea d.o.o. 2020.Version - 4.17.3